Pravalie

Pravălia iubitorilor de Magie

Deși face parte dintr-un vis mai mult decât măreț, pentru moment, Zvon de Zâne este o mică prăvălie online care vinde doar cărți pentru suflet.

Departe de a fi închipuire, Zânele nu au dispărut cu adevărat niciodată, ele doar s-au retras în lumea nevăzută a basmelor, de unde au continuat să-și ajute eroii - pe noi - câtă vreme am crezut în acestea. Când, crescând mari și serioși, am lăsat în urmă poveștile, Zânelor le-a fost cu neputință să-și mai urmeze menirea.

Cu privirile împăienjenite de prejudecăți și cu mintea educată să nu mai perceapă minunea care nu contenește să se aștearnă în jur, la tot pasul, am uitat că basmele vorbesc despre lucruri care sunt Adevărate. Dar, chiar dacă ochii sunt orbi, inima din noi nu a murit, doar doarme. De aceea, Zânele, care nu strigă și nu sperie niciodată, umplu văzduhul de șoapte și, unii dintre noi, mai prindem, ca prin vis, câte una. Așternând-o pe hârtie, o dăruim mai departe, ca și alte inimi să se trezească la viață.

Astfel s-au strâns întâi șoapte-povești, șoapte-basme, șoapte-poezii, șoapte-povestiri sau șoapte-legende, care au venit la un loc să alcătuiască șoapte-volume, care, pentru că Zânele au atâtea de spus, s-au unit, la rândul lor, în șoapte-colecții, dând naștere la o lume întreagă de vești minunate care curg nestăvilit către noi.

Așa s-a născut, într-un sfârșit, prăvălia! Și, odată cu ea și cu lumea primelor cărți, s-a născut, poate, un univers - în care alte și alte lumi fermecate se vor alătura celei dintâi, aducându-și gingășia, eleganța, căldura, după meșteșugul împăratului ei. Unele vor fi lumi de cuvinte, altele de preafrumoase imagini, unele își vor cânta simfonia, altele vor dărui lucrușoare făurite cu mâna și câte și mai câte ar putea închipui mintea omenească atunci când inima e liberă să viseze.

Prima făptură, cu care am și deschis prăvălia, am vrut să o numim Împărăteasa poveștilor, dar ea a spus că nu are tron, nici palat, nici supuși, nici coroană, și că nu se ocupă doar cu povești, ci și cu poeme, povestiri sau legende. Nici nu a vrut să ne dea numele ei adevărat, ci ne-a spus că, dacă om vrea să pomenim vreodată și despre ea, să îi cuprindem ființa și lumea în patru cuvinte cu tâlc: fata care scrie basme. Și fiecare înțelege ce vrea!