Vistieria cu vise marete

Pe lângă bijuteriile propriu-zise, în vistieria zânelor se află pitite o sumedenie de vise frumoase pe care ard de nerăbdare să le împartă cu noi, pământenii.

Cel dintâi pe care au izbutit să îl prefacă în realitate este destinat copiilor și tuturor celor ce îi îndrumă pe calea vieții - cu mențiunea că zânele știau că nu doar în jur se află acești copii minunați, ci și în adâncul inimii noastre!

.

Micii Făurari, Copii Legendari

Susținut în cadrul editurii Zvon de Zâne, proiectul Micii Făurari, Copii Legendari are ca viziune implicarea copiilor în Actul Creator prin care se făurește o lume - lumea unei povești date care devine pretext pentru făurirea lumii mai mari, din care face parte realitatea însăși și care nu e cu nimic mai prejos.

Trecând dincolo de noțiunea de creativitate, toate inițiativele din sânul proiectului țintesc către trezirea și fructificarea Puterii Creatoare din noi, în linia Manifestului literar care constituie temelia însăși a universului Zvon de Zâne și care se poate descărca în format pdf gratuit de pe

www.manifestliterar.evadechristo.ro

Eva de Christo, coordonatoarea Micilor Făurari, se îngrijește cu drag ca cele mai frumoase povești create din Lumină în cadrul Ultimului Curent literar, să devină pretext pentru activități inedite. Prin ele, atât cei mici, cărora le sunt destinate, cât și cei mari, care se pot desfăta alături de ei, vor lua parte la făurirea unei lumi mai bune și mai curate, devenind astfel Eroi Legendari capabili să schimbe Istoria nu prin fapte mărețe, ci prin fapte simple, care restabilesc Armonia.

CITEȘTE, DECUPEAZĂ, LIPEȘTE!

Prima inițiativă din cadrul proiectului Micii Făurari, Copii Legendari se constituie sub forma unei colecții de povești însoțite de planșe de lucru și în jur de șaizeci de elemente de decupat cu ajutorul cărora Copiii își ilustrează singuri poveștile!

Pe lângă ilustrațiile mari, care ocupă o pagină întreagă, spațiile rezervate desenelor ce vor fi inserate în text oferă micilor cititori plăcerea nespusă de a lua parte la procesul de creare a cărții, plăcere rezervată până acum numai povestitorului și desenatorului.

Pentru a înlesni implicarea pe scară largă în aceste activități minunate, editura pune la dispoziție tuturor dascălilor seturi de lucru aferente poveștilor, descărcabile în format pdf gratuit. Ele conțin un fundal și câteva elemente în linie, ușor de abordat într-o activitate de grup unde timpul și migala nu pot avea proporțiile pe care le au în sânul unei familii.

Aceste seturi pot fi folosite ca atare, pentru colorat, decupat și lipit, adesea ilustrația constituindu-se de la sine ca o mare metaforă grăitoare, sau pot fi folosite împreună cu cartea în format color. În acest caz, dascălii vor putea citi sau spune pe scurt povestea, purtând o mică discuție despre adevărul cheie care se află în ea și care este prezentat în detaliu în secțiunea Știați că...

Pentru recapitularea în mod distractiv și creativ a poveștii, fiecare cărticică din colecția Micii Făurari, Copii Legendari este însoțită de o cutiuță cu jetoane/cărți de joc. Ele vor fi folosite la alegere în cele douăzeci de activități propuse în foaia de instrucțiuni. Detalii despre aceste jocuri aici.

.

Scufița Roșie și Lupul Cel Bun

Prima poveste din cadrul mini-proiectului Colorează, decupează, lipește! este o variantă cu totul inedită a Scufiței Roșii, a cărei metaforă magistrală se regăsește de la prima privire în linia nespus de duioasă a desenului de pe copertă.

Aflați detalii despre poveste și descărcați setul în format pdf gratuit dând click pe imaginea de mai jos:

                        Scufita Rosie si Lupul Cel Bun

Alte unelte ajutătoare:

Articolul Lupi care nu mănâncă copii.

Mic îndrumar de lectură a basmelor, Eva de Christo, Brașov, 2016

O poveste cu ciuperci

O legendă din Vremea Ce Va Să Vină, în care o familie de ciuperci îndrăgostită de povești află adevărul despre zmei - făpturi minunate, uriașe, care au locuit cândva pe pământ alături de oameni. Lumea ciupercilor se alcătuiește în interiorul cărții printr-un set de decupaje drăgălașe care urmează a fi lipite atât pe planșa de lucru, cât și în paginile cu text.

Aflați detalii despre poveste și descărcați setul în format pdf gratuit dând click pe imaginea de mai jos:

                        O poveste cu ciuperci

.

Rățușca și colacul ei de salvare

O metaforă grăitoare despre caracterul iluzoric al fricilor noastre se dezvăluie atât în filele cărticelei, cât și în splendida ilustrație de pe copertă, înfățișând lumea unei rățuște copleșite de frică. Elementele ce se vor decupa și lipi atât pe planșele de lucru, cât și în interiorul poveștii, variază de la gingășia fețelor copilăroase, la maturitatea liniei reale, inspirată direct din viața naturii.

Aflați detalii despre poveste și descărcați setul în format pdf gratuit dând click pe imaginea de mai jos:

                        Rățușca și colacul ei de salvare

.

Proiecte personalizate

Venind în sprijinul tuturor celor ce năzuiesc a oferi o educație în linia Făurarilor de Lumina, editura Zvon de Zâne oferă posibilitatea unor materiale de lucru personalizate atât pentru activitățile din cadrul orelor de clasă, cât și pentru cele terapeutice din cadrul cabinetelor de consiliere.

Pentru informații despre realizarea lor, vă rugăm să ne scrieți pe adresa acasa[@]zvondezane.ro. Tot aici ne puteți trimite opinii și sugestii sau puteți cere o întâlnire cu o zână care vă poate expune mai pe larg proiectele și materialele noastre.