Cum aleg o carte

      1. Cititorul care dorește să citească o poveste din universul zânelor înainte de a cumpăra o carte se poate delecta cu oricare din prologurile de pe site-ul autoarei www.evadechristo.ro. Acestea sunt denumite „prolog” pentru că lumina lor învăluie buchetul de povești ce urmează în carte, însă în sinea lor, ele sunt tot povești.

Două exemple se află mai jos:

Prologul Cărții Întâi din colecția Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste

Prologul Cărții a doua din colecția Dansând cu misterele Vieții

      2. Cititorul care caută o carte din care să-și facă o idee generală despre universul Zvon de Zâne, poate alege Cartea Întâi din colecția de Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste, care va încânta atât Copilul din trup de copil, cât și Copilul din trup de om mare.

      3. Cititorul care vrea să aleagă între cărțile pentru cei mici și cărțile pentru cei mari, se va bucura de o realitate nespus de frumoasă: zânele nu fac această diferență.

Pe tărâmul lor, fiecare carte și fiecare poveste în parte ascunde atât gingășia lumii copiilor, cât și adâncimea și înțelepciunea maturității. Drept pentru care, poveștile pentru cei mari pot fi repovestite în cuvinte mai simple celor mici, iar poveștile celor mici pot fi citite cu nespusă savoare de oamenii mari. Policioarele prăvăliei sunt rânduite în așa fel încât doritorul să poată alege.

      4. Pentru cititorul care vrea să parcurgă mai multe cărți, dar nu știe cu care să înceapă, zânele recomandă ca prim semn de urmat: Chemarea - luminița pe care o aprinde în inima căutătorului cartea în sine.

Descrierile bijuteriilor din prăvălia zânelor vor rezona în Sufletele Pereche de cititori, semnalând întâlnirea ideală pentru căutarea personală prezentă.

      5. Pentru cititorul care își dorește un îndrumar de lectură pentru a merge din ce în ce mai larg și mai adânc, zânele recomandă lectura cărților în ordinea apariției, lăsând timp între ele atât de mult cât se simte nevoia.

Ordinea apariției se află aici.

      6. Cititorul care caută anume teme de lectură, este îndrumat de către zâne spre Indexul tematic în permanentă îmbogățire de aici.

      7.Pentru că și pe tărâmul zânelor călătorului îi șade bine cu drumul, Indexul tematic oferă posibilitatea de a călători în lumi de poveste și de a trăi aventura pe care a trăit-o autoarea atunci când, la recitirea unei povești, a purces la aducerea multor alte creații din aceeași sferă tematică.

Scrieri, jocuri și îndeletniciri minunate își adună laolaltă lumina deschizând și adâncind noi percepții. Creațiile răspândite în colecții potrivit naturii lor sunt aduse laolaltă în articolele aferente poveștilor rânduite în Indexul tematic.

      8. Celor ce doresc un timp de poveste și altfel decât lecturând, zânele oferă activități potrivite atât pentru terapie, cât și pentru timp liber acasă în colțișorul cu Jocuri și îndeletniciri de poveste. Sufletele de Copii din cei mici și sufletele de Copii din oamenii mari vor deveni, decupând și lipind, atât ilustratori de carte, cât și făurari de lumi!

Îndeletnicirile de poveste destinate copiilor se încadrează perfect și în cadrul orelor de la școală. Copiii vor învăța să îndrăgească poveștile și să și le amintească ușor cu ajutorul Jocurilor de basm de pe lângă fiecare din ele.

Zânele au pitit amănunte în plus și pe următoarele pagini:

Visteria cu vise mărețe

Bijuterii Terapeutice

Bijuterii Monogramă

      9. Cititorul interesat de puterea vindecătoare a poveștilor poate păși în Grădina cu leacuri a zânelor unde va afla amănunte atât despre folosirea cărților de povești în terapia de sine sau la cabinet, cât și cum se poate vindeca singur cu o poveste.

      10. Cititorul care dorește o lectură de sine mai specifică decât lectura pe care i-o oferă poveștile de pe policioarele noastre, poate cere o poveste personalizată. După anume discuții în prealabil, aceasta se va făuri cu migală în Atelierul meșteșugăresc de povești-monogramă.

      11. Cititorul care dorește îndrumare personală din partea zânelor, le poate da un răvaș pe adresa: office[@]zvondezane.ro